FairMail now also available in trendy Hubshop

Posted on 8 December 2010

HUB200

FairMail kaarten zijn inmiddels te koop in vijf verschillende winkels in Rotterdam, waaronder de nieuwe en trendy Hubshop. In deze winkel bieden verschillende duurzame ondernemers hun assortiment aan. The Hubshop verhuurt schapruimte aan ondernemers met een sociaal of duurzaam product of dienst. Dit winkelconcept is de eerste in zijn soort, biedt de consument een gevarieerd aanbod en duurzame ondernemers een betaalbaar afzetkanaal.

Initiatiefneemster Calthelijne Huis in ’t Veld importeert fair trade sieraden en stelde zich al snel de vraag hoe je een smal assortiment producten tegen weinig kosten in de winkel krijgt. Ze merkte dat ze niet de enige ondernemer was met deze vraag. Binnen het duurzaam ondernemersplatform The Hub Rotterdam bundelden ondernemers de krachten en richtten onder leiding van Cathelijne en Milla Salmi the Hubshop op.

In the Hubshop is ruimte voor 100 ondernemers die een zogenaamde box kunnen huren. Om het aanbod interessant te houden voor de consument vindt er zelfregulering plaats. Ondernemers met productassortimenten die goed lopen, houden hun plek in de winkel. Producten die niet goed verkopen, worden eerst door het Hubshop team tegen het licht gehouden en de ondernemer krijgt zonodig advies voor verbetering. Wanneer producten niet goed blijven verkopen, zal er plaats gemaakt moeten worden in het assortiment voor een andere ondernemer.

The Hubshop biedt de ondernemers én de consument twee grote voordelen. Duurzame producten komen beschikbaar via een fysieke winkel. Daarnaast blijven deze ‘producten met een verhaal’ betaalbaar. Normaal gaat namelijk meer dan de helft van de retailprijs naar de winkelier, hetgeen de consumentenprijs opdrijft. Zo niet bij de producten in the Hubshop, omdat de gemaakte omzet direct terug gaat naar de ondernemer. The Hubshop is duurzaam en niet duur.

Onlangs werd the Hubshop op de Trouw Idealendag uitgeroepen tot winnaar van de Idealenwedstrijd in de categorie Binnenland. De stralende Cathelijne en Milla namen de prijs in ontvangst voor hun ideaal dat volgens de jury ’zelfs hip’ te noemen is.

The Hubshop is te vinden aan de Nieuwe Binnenweg nummer 195b, Rotterdam.

Openingstijden:

Dinsdag – vrijdag 10:00-18:00

Zaterdag 10:00-17:00

Share

Comment on Facebook